• 1 -
  • 3 -
  • 4 -

AlloyGator FAQ’s

Hier vindt u antwoorden op veel gestelde vragen over de AlloyGator velgrandbeschermers. Indien u het antwoord op uw vraag niet kunt vinden, stuur dan een e-mail met uw vraag naar info@concept-s.nl.
 
Kunnen AlloyGators op alle band/velgcombinaties aangebracht worden?
AlloyGators kunnen op de meeste combinaties aangebracht worden van 12- t/m 22 inch. Wanneer er echter slaglood op de buitenzijde van de velg zit, moet deze verwijderd worden en vervangen worden door plaklood. Balanceren is dan een must. Bij bepaalde combinaties, zoals een smalle band op een brede velg, ook wel “getrokken banden” genoemd, is er te veel ruimte tussen band en velg en zal de AlloyGator niet goed aansluiten. Bij elke set zit een meetstripje meegeleverd. Hiermee kunt u voordat u gaat installeren en voordat u de band leeg laat lopen al controleren of uw band-velgcombinatie geschikt is. AlloyGators zijn verkrijg in 2 lengtes van 12- t/m 19 inch a € 129.99 per set van 4 stuks en van 12- t/m 22 inch voor € 159,99 in  maar liefst 13 kleuren. Rijdt u er toch met 1 wiel langs dat vervelende stoeprandje dan kunnen wij op verzoek een AlloyGator ook per stuk leveren.

Tevens raden wij het gebruik van AlloyGators af op zogenaamde gepolijste en 'diamond cut' velgen. Ondanks dat de AlloyGators ook op deze velgen een perfecte bescherming bieden, zijn er op deze velgen vaak hele kleine beschadigingen aanwezig. Doordat er tussen de velg en de AlloyGator vocht kan achterblijven, is de kans op corrosie groter bij dit type velg.
Wanneer deze velgen nieuw of helemaal onbeschadigd zijn, kunnen er AlloyGators aangebracht worden. Dit zal uiteraard geen schade aanbrengen maar wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor het gebruik op deze gepolijste velgen.
Desondanks hebben we klanten met dit type velg die er toch voor kiezen om hun kostbare velgen te beschermen met AlloyGators.
 
Kunnen AlloyGators aangebracht worden op 'run flat' banden?
Dat kan prima, maar de installatie is iets moeilijker. Doordat de banden veel stugger zijn, is er meer kracht nodig om ze tussen de band en velg te slaan. Indien u twijfelt raden wij aan om de montage te laten uitvoeren bij ons eigen montagebedrijf in Zuidbroek , of bij onze eigen dealers en de door ons opgeleide erkende installateurs.
 
Hoe worden AlloyGators gemonteerd?
Een set AlloyGators bestaat uit 4 gekleurde nylon ringen, 6 afdekclips in dezelfde kleur (waarvan 2 voor reserve), roestvrijstalen clips voor een stevige montage tussen velg en band en een duidelijke montagehandleiding. De benodigde gereedschappen zijn die er niet bijzitten; een goede krik, een bandenpomp met drukmeter, een goede kniptang (bijvoorbeeld om elektriciteitsbuis mee te knippen) en een goede kunststof hamer.
Wij raden u echt aan om de montagehandleiding goed door te nemen en het AlloyGator instructiefilmpje te bekijken voordat u aan de slag gaat om de velgrandbeschermers zelf te monteren.
Ziet u het allemaal niet zitten en wilt u de AlloyGators liever laten monteren, dat is dan ook mogelijk en kunt u dit op een professionele manier laten doen bij ons montagebedrijf Automontage DeLuuks in Zuidbroek (Groningen). De AlloyGator montagekosten zijn € 60.00 per set. Besluit u om de AlloyGators zelf te (laten) monteren dan komen deze niet voor retour in aanmerking.

Van welk materiaal wordt de AlloyGator gemaakt?
AlloyGators zijn gemaakt van een supersterk flexibel nylon en beschadigd de velgrand niet. Het materiaal is sterk biedt bescherming aanvaringen met de stoeprand. Het materiaal wordt ook bij lage temperaturen niet bros en zal dus niet breken.
 
Hoelang behouden de AlloyGators hun kleur?
AlloyGators zijn door en door gekleurd, zodat ze zelfs bij krassen en ernstige beschadigingen hun oorspronkelijke kleur behouden. Wij raden aan velgen die voorzien zijn van AlloyGators te wassen met gewone autoshampoo. Vermijd sterke cq agressieve velgenreinigers.
LET OP: Wasstraten gebruiken vaak op zuur gebaseerde middelen voor het schoonmaken van uw velgen en kan op termijn verkleuring veroorzaken. 
 
Wordt de bandenspanning beïnvloed door de AlloyGator? 
AlloyGator velgrandbeschermers veroorzaken geen verlies van bandenspanning, maar kan in sommige gevallen bestaande, verborgen, problemen met de hieldichting aan het licht brengen.  We raden aan om een uur na de montage en na een dag de bandenspanning te controleren. Bij oudere banden en velgen kan het voorkomen dat door rubber-residu of kleine beschadigingen aan de binnenzijde van de velg licht drukverlies ontstaat. Het gebruik van een zogenaamde 'bead sealer' brengt in dat geval de oplossing.
 
Moet ik na het monteren mijn wielen opnieuw laten balanceren?
Nee, dat hoeft niet. Omdat de AlloyGators rondom hetzelfde gewicht hebben, zullen ze geen invloed hebben op de balans van het wiel. Met ander woorden, als u voor het monteren geen vibratie heeft, is dat na het monteren ook niet het geval.
 
Als ik mijn banden wissel, moet ik de AlloyGators dan verwijderen?
Vaak kunnen de AlloyGators blijven zitten. Indien u ze toch wilt verwijderen kunnen ze opnieuw gemonteerd worden. In de meegeleverde instructies staat hoe u dat moet doen of neem even de tijd om dit filmpje te bekijken.
 
Hoe kan ik mijn AlloyGators verwijderen?
U kunt uw AlloyGator verwijderen, door uw auto op te krikken (neem s.v.p. de veiligheidsmaatregels in acht) en vervolgens uw band leeg te laten lopen. U kunt dan het verbindingsclipje los krijgen door een zijde van de AlloyGator iets op te lichten en op de andere zijde een klap te geven met een kunststof hamer. De verbinding schiet los en u kunt de AlloyGator los trekken. Op een banden(de)montagemachine is het eenvoudiger. Hier kunt u de verbinding intact laten. Voor herinstallatie kunt u de AlloyGators opnieuw gebruiken.
 
Wat moet ik doen als een AlloyGator beschadigd is door een stoeprand?
Als een AlloyGator zwaar beschadigd is, kunt u deze vervangen. Losse AlloyGators met bevestigingsmateriaal zijn bij op aanvraag per mail verkrijgbaar voor een derde van de setprijs. TER INFO: Een losse AlloyGator zal speciaal voor u besteld worden en wordt onder geen enkele voorwaarde retour genomen. 
 
Zijn de AlloyGators goedgekeurd?
AlloyGator velgrandbeschermers hebben strenge veiligheids- en duurzaamheidstesten ondergaan bij het erkende MIRA testcentrum in Groot Brittannië. AlloyGators zijn goedgekeurd door de autoriteiten in de EU en de VS, waar 's werelds strengste veiligheidsnormen gelden. De documentatie van deze testen kunt u per mail opvragen.
 
Ik heb een andere technische vraag.
Voor aanvullend advies of ondersteuning kunt u contact met ons opnemen per mail of per telefoon.
Eventueel kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met de technische afdeling van de fabrikant in het Verenigd Koninkrijk +44 1527 909801. Kies dan optie 3 voor de technische ondersteuning.

Deze website maakt gebruik van cookies (meer informatie)