Een beetje goedbedoelde informatie van de WieldoppenGigant:


Jarenlang waren wieldoppen oftewel wielsierdoppen 'out' maar door de huidige designs en gebruik van de beste, recyclebare kunststoffen, kleuren en lakken, hebben ze op afstand de uitstraling gekregen van lichtmetalen velgen onder uw auto en zijn weer helemaal 'in'.
Al onze wieldoppen zijn van recyclebaar ABS kunststof. De wieldoppen zijn voorzien van geïntegreerde kunststof clips die d.m.v. een stalen ring aan de binnenzijde zorgen voor een goede grip in de stalen velgen van uw auto, ook bij extreem rijgedrag. En om ze te monteren hoeft u echt geen vakman/-vrouw te zijn en hebben we bij iedere model wieldop een instructiefilmpje gezet waar u duidelijk op een paar punten gewezen wordt tijdens de montage.
In onze webshop heeft u de keuze uit maar liefst 7 maten wieldoppen van 12- t/m 18 inch voor personenauto's, bestelwagens en campers/mobile homes.
Weet u niet welke inchmaat u onder uw auto of bestelwagen heeft, bekijk dan het instructiefilmpje of neem even de tijd om het onderstaande te lezen voor verdere informatie over de keuze van de maat, de vorm van de wieldoppen voor bijvoorbeeld bestelwagens en campers en informatie over het monteren van wieldoppen op Koreaanse auto's. Ook sluiten wij bij onze wieldoppen een duidelijke handleiding. Neem de tijd en lees a.u.b. deze handleiding voordat u onze wieldoppen gaat monteren want hierin staan belangrijke tips (zie ook de laatste, rode alinea op deze pagina).

 

Hoe kiest u de juiste maat wieldoppen?

Welke wieldoppen geschikt zijn voor uw stalen velgen kunt u terugvinden op zijkant van de band. Meet nooit de diameter van de stalen velgen met een meetlint (zie ook dit filmpje). Staat er op uw band, zoals in het onderstaande voorbeeld, 155/65R14, dan kijkt u naar de cijfers na de R. In het voorbeeld zou u dus een 14 inch set wieldoppen moeten bestellen voor uw auto.

 

Houd u er rekening mee dat de maat van uw zomer- en winterbanden niet gelijk hoeft te zijn. Neem dus even de tijd om naar buiten of in de garage te gaan en een kijkje te nemen op de wang van uw band om zo ergernis en extra (on)kosten te voorkomen. Hier vindt u nog meer informatie over het plaatsen van wieldoppen.
 

Wieldoppen voor bolle velgen van bestelwagens en campers

De meeste wieldoppen in onze shop zijn geschikt voor personenauto's met niet te bolle stalen velgen. Maar heeft u bijvoorbeeld een bestelauto, camper, mobile home of aanhanger met bolle velgen, waarvan het hart van de velg, al of niet met moeren/bouten, buiten de velgrand steekt, dan hebben wij ook hiervoor een mooie collectie bolle wieldoppen (onder de afbeelding staat meer info over onze collectie bolle wieldoppen). Op dit moment hebben wij 8 modellen bolle wieldoppen in ons programma:

CATO zilver in 14/15 inch*, MISTRAL Van zilver/zwart in 15/16 inch*, FAST Van zilver/zwart in 15/16 inch*, ORION Van zilver/zwart in 15/16 inch*, REVO Van zwart of zilver/zwart in 15/16 inch*, SPEED Van zilver/zwart in 15/16 inch*, UTAH zilver, zwart of chroom in 14/15/16 inch (voor zeer bolle velgen)** en COMBO zilver met chroom ring in 15/16 inch (voor extreem bolle velgen al of niet met hoge afdekkap, zie de afbeeldingen bij de COMBO wieldoppen wat wij hiermee bedoelen)
*Bij de CATO, MISTRAL-, FAST-, ORION-, REVO- en SPEED-Van bolle wieldoppen mag het hart, de bolling van de velg (inclusief bouten/moeren/naafdop), niet verder dan 25 mm buiten de velgrand steken.
*Bij de UTAH wieldoppen mag dit maximaal 35 mm zijn. Hoe u dit kunt meten ziet u op de bovenstaande afbeelding, denk hierbij ook om eventuele uitstekende bouten, moeren of naafdop.
Bij sommige bolle stalen bestelwagen velgen is er af fabriek in het midden van de velg een kunststof kap, al of niet achter de bouten/moeren, gemonteerd. Om meer speling te krijgen kan het zijn dat u deze kap moet verwijderen voordat u deze bolle of extra bolle wieldoppen gaat monteren.
 

13- en 14" wieldoppen voor Koreaanse auto's

Als u een Koreaanse auto heeft van het merk ChevroletHyundai of Kia, waarvan de originele 13- of 14 inch wieldoppen achter de moeren bevestigd zijn, dan passen de meeste aftermarket wieldoppen daar niet op. Dit komt omdat de originele moeren in de meeste gevallen té hoog zijn en te ver uit het hart van de wielen (of originele wieldoppen) steken. Universele wieldoppen blijven dan op de moeren hangen en zo blijft er ruimte tussen velg en wieldop en is er een mogelijkheid dat u uw nieuwe wieldoppen verliest (vervolg onder afbeelding).

''

Te hoge moeren zijn af fabriek gemonteerd op bijvoorbeeld de: Hyundai Atos, Hyundai i10, Hyundai Getz (is af fabriek geleverd met 2 verschillende moeren), Kia Picanto en Chevrolet Spark**Heeft uw Hyundai of Kia geen wieldoppen meer en ziet u alleen de moeren kijk dan even of de wielmoeren buiten de velgrand steken.
Toch is het mogelijk om een mooie betaalbare wieldoppenset, voor een originele Hyundai/Kia wieldop betaalt u al snel 40 Euro per stuk, uit ons assortiment te monteren als u de originele moeren vervangt door onze optionele kortere moeren. Deze wielmoeren zijn slechts 20 mm hoog en worden geleverd met een speciale sleutel. Met deze korte moeren passen bijna al onze 13- en 14" wieldoppen, behalve de modellen ALABAMA of MAINE, op de boven genoemde Koreaanse auto's.
**De Chevrolet Spark kan problemen opleveren omdat deze af fabriek met 2 verschillende types velgen geleverd is. Heeft uw Spark een stervormige stalen velg dan kunnen hier géén wieldoppen op geplaatst worden daar deze velg géén rand heeft waar de clips van de wieldoppen ingeschoven worden.
 

Gekleurde wieldoppen

In onze webshop staat een groot programma gekleurde wieldoppen. De foto's die u ziet zijn gemaakt door de wieldoppenfabrikant(en) en de kleur, in de meeste gevallen standaard RAL-kleuren, kan afwijken van de afgebeelde foto's. Houd u er tevens rekening mee dat de kleur van de wieldoppen nooit en te nimmer overeen komen met de kleur van uw auto, dit geldt ook voor wit. Over het niet overeenkomen van de kleur met de foto, geven wij geen garantie of een vergoeding.
 

Wasstraatbestendig
Wieldoppen zijn geen lichtmetalen velgen!!
De lak op de door onze aangeboden wieldoppen is wasstraatborstelbestendig, in tegenstelling van de voordelige wieldoppen die bij de supermarkt (meestal "made in China" of "made in POC") verkrijgbaar zijn. Houd u er ook rekening mee dat de agressieve velgenreinigers in de wasstraat uitsluitend geschikt zijn voor (lichtmetalen) velgen en niet voor kunststof wieldoppen. De lak van velgen is vele malen harder dan de lak op wieldoppen en zelfs bij het gebruik op velgen moet u de inwerkingstijd van deze reinigers in acht nemen, anders kunnen deze reinigers zelfs de lak van uw (kostbare) velgen aantasten. Kies dus niet voor een extra velgenreinigingsprogramma als u in de wasstraat gaat met wieldoppen.
Ook velgenreinigers die verkrijgbaar zijn bij de autoshop of bouwmarkt bevatten deze agressieve middelen en kunnen de lak op uw (nieuwe) wieldoppen aantasten. Was uw wieldoppen bij voorkeur met een spons met water en autoshampoo en kies bij de carwash niet voor een programma met velgenreiniging. Houd ook de nodige afstand tussen de rand (de zogenaamde velgenbeschermer) in de wasstraat en uw velgen met wieldoppen. Komen de wieldoppen in aanraking met deze rand dan is het mogelijk dat de wieldoppen breken.

Let op de temperatuur in de koude maanden

''

Het hele jaar door verkopen wij wieldoppen en hebben wij nagenoeg geen klachten over breuk of beschadigde wieldoppen. Dit verandert als het kouder wordt in de maanden van november t/m februari. Denkt u er om dat de wieldoppen gemaakt zijn van ABS kunststof en ook deze kunststof wordt harder als het kouder wordt. Houdt u hier a.u.b. rekening mee tijdens de montage in de koude maanden. Wij raden u aan bij kou de set circa een half uur tot een uur op kamertemperatuur te brengen voordat u ze voorzichtig en zonder slaan op de wieldop gaat monteren (zie ook onze montagefilm en blauwe sticker op de doos).

Info over aankoop van wielbouten/-moeren

Wilt u bij WieldoppenGigant wielbouten of wielmoeren bestellen, en weet u niet welke maat bouten/moeren uw auto heeft, dan kunt u dit vinden op bijvoorbeeld Steekmaat.nl. Houd u er wel rekening mee dat dat wij niet aansprakelijk zijn voor eventuele fouten op deze externe website. Ook adviseren wij u om de wielbouten of wielmoeren na ontvangst met de hand te monteren om er 100% zeker van te zijn dat de draadmaat juist is. Maak bij de montage van wielbouten en/of -moeren nooit direct gebruik van een (lucht)sleutel! Voelt u dat de bout/moer niet past, stop dan onmiddelijk met de montage. Bouten en moeren die met een (lucht)sleutel kapot gedraaid zijn nemen wij onder geen enkele voorwaarde retour.

TIP

Heeft u zilver kleurige stalen velgen onder uw auto? Spuit ze dan eens matzwart. In combinatie met een wieldoppen set heeft dit de perfecte match.
Geen tijd om naar de plaatselijke autoshop te gaan voor een busje matzwarte verf? In onze webshop heeft u de keus uit diverse soorten zwarte verf.

 
Verzending naar o.a. uw werkgever, school of instantie.
Laat u uw pakket(je) naar een ander adres sturen, bijvoorbeeld uw werk, school, instantie enz., dan kunt u ons niet verantwoordelijk stellen als het pakket door een van uw collega's wordt aangenomen en deze niet aan u geeft. Sommige kleine pakketjes, zoals centreerringen, ventieldopjes, bandenstiften enz., worden als brievenbuspakketje gestuurd in een luchtkussenenvelop of brievenbusdoosje zonder track&trace. Breng uw collega, die de post ontvangt, op de hoogte dat er een pakketje voor u bij kan zitten. Met regelmaat komt het voor dat kleine pakketjes zoekraken in een bedrijf en ook hiervoor kunt u ons niet aansprakelijk stellen. 

NOTE: Bij het niet opvolgen van onze instructies die wij op een extra formulier bij de doos in doen, is het mogelijk dat u de wieldoppen verliest of tijdens de montage breekt. Op het verliezen van een wieldop of het breken van een wieldop tijdens het monteren of verwijderen geven wij géén garantie. Ontvangt u een beschadigde wieldop meld dit dan binnen 12 uur na ontvangst van de zending (zie ook de tekst op track&trace mail) inclusief een duidelijke foto van de beschadiging per mail. Zie ook Ruilen of retour voor verder info.

winkelwagen

winkelwagen is leeg
bekijk winkelwagen!

IN DE AANBIEDING

 

13 inch v/a 23,99
14 inch v/a 24,99
15 inch v/a 25.99
16 inch v/a 29,99
zolang onze voorraad strekt
Onderdeel van GoodGo

De montage

''
Bekijk filmpje

UW BEOORDELING IS WELKOM

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Veilig betalen met:

Deze website maakt gebruik van cookies (meer informatie)